Умните предложения за намаляване на отпадъците у дома

Следният принос е от друг автор.

Можете да произвеждате много отпадъци у дома. Всеки ден използвате много различни продукти, които водят до неща, които трябва да изхвърлите. Ако смятате, че нивата ви на отпадъци са твърде високи, можете да намалите колко произвеждате. Може да не станете един от онези хора, които всяка година напълват един буркан с масон с отпадъци, но можете да избегнете изхвърлянето на много различни неща. Можете да намалите количеството хранителни отпадъци, които произвеждате, колко опаковки изхвърляте и повече. Има няколко техники, които може да използвате, за да намалите отпадъците у дома и да живеете по -зелен начин на живот.

Купете по -малко опаковки
Когато купувате хранителни стоки и други артикули, често можете да се окажете с много опаковки. Пластмасовите обвивки, бутилки, кутии и много повече могат да се окажат в боклука. Много от времето, цялата тази опаковка просто не е необходима. Има и други опции, които ви позволяват да закупите това, от което се нуждаете, без всички опаковки. Някои марки полагат усилия да използват възможно най -малко опаковки. Друг вариант е да търсите продукти, които имат опаковки, които можете да рециклирате.

Възможно е също така да се избягват изцяло опаковките при някои обстоятелства. Потърсете магазини за нулеви отпадъци, където можете да попълните буркани и други контейнери за съхранение с продуктите, които искате. Всичко се продава въз основа на теглото и също така ви позволява да закупите точно това, от което се нуждаете, което ви помага да намалите отпадъците си още повече.

Намалете хранителните отпадъци
Хранителните отпадъци са огромен проблем и този, с който много хора намират предизвикателство да се справят. Дори и да възнамерявате да използвате всичко, което купувате, това може да се окаже лошо, преди да имате възможност. Първият начин за намаляване на хранителните отпадъци е като планирате внимателно ястията си. Когато планирате яденето си, можете да сте сигурни, че купувате само това, от което се нуждаете, и знаете какво правите с всички неща, които купувате. Можете също така да намалите хранителните отпадъци, като използвате остатъците и като превърнете парчетата за храна в компост, вместо да ги изхвърляте.

Изхвърлете отговорно електрониката
Едно от най -трудните неща за справяне е електронните елементи. Може да не сте сигурни какво да завършите с тях и в крайна сметка ги изхвърляте или просто ги оставяте да събират прах. Има някои опции за рециклиране на електроника, които можете да помислите, за да избегнете изхвърлянето на електрониката излишно. Не само можете да избегнете електрониката да отиде на депа, но и можете да спечелите пари, като рециклирате вашите артикули. Много компании ще ви плащат за вашата електроника, включително телефони, компютри, телевизори и други. Те се рециклират, или чрез ремонтиране и продажба, или като ги разбиват на части. Премиерният излишък е чудесен вариант за това.

Сортирайте отпадъците си
Разделянето на различни видове отпадъци ви позволява да изпращате нещата на най -доброто място. Някои неща може да се наложи да влязат в общите ви отпадъци, но други предмети могат да бъдат рециклирани или използвани повторно по различни начини. Ако нямате местна услуга за събиране за рециклиране, можете да намерите най -близкия си завод за рециклиране, където можете да изпуснете нещата. Когато рециклирате, уверете се, че знаете какво можете да рециклирате и как трябва да отделите нещата, така че те да отидат на най -доброто място.

Използвайте по -малко хартия
В дигитален свят не е нужно да използваме никъде близо до толкова хартия, колкото някога трябваше. Вече е много по -просто да направите без много хартия в живота си, включително сметки и други основни комуникации. Вместо да получавате неща по пощата, можете да поискате неща като сметки или банкови извлечения да бъдат само онлайн. Можете да ги погледнете на екрана на компютъра и да запазите копие, ако трябва, вместо да ги изпратите и често се изхвърляте, когато вече нямате нужда от тях.

Изберете продукти за многократна употреба
Елементите за еднократна употреба, еднократна употреба могат да доведат до голяма полза. Но често има алтернативи за многократна употреба, които могат да ви помогнат да намалите отпадъците си. Памперсите за многократна употреба предлагат естествена алтернатива на еднократните материали. Подложките за многократна употреба или менструалните чаши могат да заменят подложките и тампоните за еднократна употреба. Корехите могат да се използват отново и отново, вместо да се използват кърпички за еднократна употреба. Някои продукти за многократна употреба могат да продължат цял ​​живот и през това време можете да избегнете много отпадъци.

Започнете да намалявате отпадъците у дома, като промените начина, по който метод на закупуване и какво решите да изхвърлите.

Author Image
lpoxe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *